Rode gist rijst Extract

Rode gist rijst is de rijst die heeft zijn gefermenteerd door de rode gist, monascus purpureus. Rode gist rijst is gebruikt door de Chinezen voor vele eeuwen als een conserveermiddel, voedsel kleurstof voor levensmiddelen (rode gist rijst is verantwoordelijk voor de rode kleur van Peking eend), spice en ingrediënt in rijstwijn. Rode...

Productdetails

Rode gist rijst is de rijst die heeft zijn gefermenteerd door de rode gist, monascus purpureus. Rode gist rijst is gebruikt door de Chinezen voor vele eeuwen als een conserveermiddel, voedsel kleurstof voor levensmiddelen (rode gist rijst is verantwoordelijk voor de rode kleur van Peking eend), spice en ingrediënt in rijstwijn. Rode gist rijst blijft een dieet nietje in China, Japan, en Aziatische gemeenschappen in de Verenigde Staten, met een geschatte gemiddelde consumptie van 14 tot en met 55 gram rode gist rijst per dag per persoon.

Rode gist rijst heeft ook gebruikt in China meer dan 1.000 jaar voor medicinale doeleinden. Rode gist rijst werd beschreven in een oude Chinese lijst van drugs als nuttig voor het verbeteren van de bloedcirculatie en voor het verlichten van indigestie en diarree. Er is ook een groeiende belang bij de evaluatie van rode gist rijst voor gebruik als een natuurlijke voedsel kleurstof andor conserveermiddel.

Productnaam

Rode gist rijst

Deel van de plant gebruikt

Zaad

Specificatie

0,4-3% Monacolin K

Pakket

25kg/drum

Rode gist rijst of monascus purpureus, is gist op rijst verbouwd. Het is gebruikt als een dieet nietje in veel Aziatische landen en het wordt momenteel gebruikt als voedingssupplement genomen cholesterollevels beheren. Voor meer dan duizend jaar gebruikt in China, heeft rode gist rijst nu haar weg gevonden naar Amerikaanse consumenten op zoek naar alternatieven voor statin therapie.

In de traditionele Chinese geneeskunde, werd rode gist rijst gebruikt ter verbetering van de bloedcirculatie en om te helpen bij de spijsvertering. Het is nu gevonden aan lagere bloedlipiden, met inbegrip van cholesterol en triglyceriden. Geregistreerde gebruik van rode gist rijst gaat terug tot de Chinese Tang-dynastie in 800 na Chr.

Gezondheidsvoordelen van rode gist rijst zijn te vinden in de verbindingen daarvan bekend als monacolins, bekend dat remt de synthese van cholesterol. Een van deze verbindingen, monacolin K, is bekend dat remt de HMG-CoA reductase, een enzym dat cholesterol productie triggers.

Vanwege deze natuurlijk voorkomende statines, rode gist rijst wordt verkocht als een over de teller supplement voor de controle van de cholesterol. Onderzoek van de mens, die begon in de jaren 1970, hebben bevestigd dat de voordelen van rode gist rijst in het verlagen van cholesterol.
Een studie aan de UCLA School of Medicine van 83 personen met hoog cholesterolgehalte bleek een aanzienlijke vermindering in hun totale cholesterol, LDL en triglyceride niveaus na twaalf weken. Studiedeelnemers kregen dagelijks 2,4 gram rode gist rijst en aten een dieet met niet meer dan 30% vet inname.

Rode gist rijst was voor het eerst gemaakt in China, heeft 1000 jaar van productie, toepassing geschiedenis. Het is uniek in China en naburige landen, de traditionele rijst gistingsproduct.

Rode gist rijst wordt geproduceerd door de Monascus purpureus met de granen en water als grondstof in de 100% solid-state gisting. Volgens de resultaten van HPLC analyse is de Monacolin K (of mevinolin) in de natuurlijke rode gist rijst voornamelijk in de vorm van zuurvorm Monacolin K (of Mevinolinic zuur in het bereik van 60-85%), in plaats van het formulier lacton. De resultaten aangetoond dat dit product is echt gemaakt uit fermentatieproces. Een ander kenmerk van dit product is dat er geen Citrinine. Ergosterol, onverzadigde vetzuren, aminozuren, γ-GABA en actieve peptiden zijn ook gevonden in dit product, deze producten enduing meer functioneel verlopen en voedingsstoffen.

Naast het culinaire gebruik ervan, wordt rode gist rijst ook gebruikt in traditionele Chinese herbology en traditionele Chinese geneeskunde. Het gebruik ervan is gedocumenteerd in de Tang-dynastie in China in 800 na Chr. en inwendig gebruik ter activering van het lichaam, steun in de spijsvertering, en verwijder andquot; bloed blockagesandquot; (die kan verwijzen naar de wat moderne wetenschap heeft gedocumenteerd als een effect van cholesterol-verlagende)

Wij vergen trots in het introduceren van ons als een van de toonaangevende rode gist rijst extract fabrikanten en leveranciers in China aan u. Bijgestaan door geavanceerde apparatuur en technologie, verheugd we u het bulk rode gist rijst extract met redelijke prijs bij ons koopt.

Onderzoek